Veelgestelde vragen: personen met een beperking

< Terug naar overzicht

Is het park toegankelijk voor personen met een beperking?
Het park werd ontworpen met de grootste zorg en aandacht voor al onze bezoekers en is dan ook vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen.

Kan ik ter plaatse een rolstoel lenen?
Je kan je eigen rolstoel gebruiken tijdens je bezoek of een rolstoel reserveren. Het is aangeraden om je rolstoel tijdig vooraf te reserveren via deze link. Het aantal beschikbare rolstoelen is immers gelimiteerd. Bij het afhalen van een rolstoel dien je je identiteitskaart af te geven als waarborg.

Zijn alle attracties toegankelijk voor personen met een beperking?
In deze gids kan je alle informatie terugvinden over de toegankelijkheden van de attracties. Deze gids werd samengesteld om uw verblijf in onze parken zo aangenaam mogelijk te maken en uw dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Het overloopt de voorzieningen en diensten waarvan u als persoon met een beperking gebruik kunt maken en geeft u een beter zicht op het beleid dat wij hanteren inzake de toegang tot attracties voor personen met een beperking.

Zijn er parkeerplaatsen voor personen met een beperking?
Vlakbij de ingang van het park zijn parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking. Volg hiervoor de signalisatie ter plaatse.

Is er een voordeeltarief voor personen met een beperking?
Plopsa hanteert voordeeltarieven voor personen met een beperking. Deze tickets zijn enkel te koop aan het onthaal in de Plopsa-parken. Aangezien onze medewerkers niet bevoegd zijn om enige beoordeling te maken inzake een (niet) zichtbare beperking vragen wij om een European Disability Card of een geldige verklaring (maximaal 1 jaar oud) van een onafhankelijke arts voor te leggen waarin bevestigd wordt dat u niet in staat bent om zonder hulp het park en/of de attracties te bezoeken en/of niet in staat bent om wachtrijen te doen. Indien u rolstoelgebruiker of blind bent, dient u deze verklaring niet voor te leggen. De begeleider van een rolstoelpatiënt of blinde krijgt gratis toegang. Voor andere begeleiders gelden de normale toegangstarieven.

Wat is de minimumleeftijd voor een begeleider van een persoon met een beperking?
De begeleider moet minimaal 15 jaar oud zijn.

Wordt de European Disability Card aanvaard in het park?
Op vertoon van je European Disability Card kan je aan de kassa van het park een ticket ≥ 1m verkrijgen aan een verminderd tarief. Het voorleggen van de European Disability Card volstaat niet om de alternatieve ingang bij attracties te gebruiken.

Kan ik als persoon met een beperking via de uitgang of alternatieve ingang de attracties bezoeken?
Om gebruik te kunnen maken van de alternatieve ingang bij attracties vragen wij u om een attest van een onafhankelijke (huis)arts mee te brengen. Dit attest mag maximaal 1 jaar oud zijn en hierin dient bevestigd te worden dat de persoon in kwestie mentaal en/of fysiek niet in staat is in lange wachtrijen aan te schuiven. Hiervoor kan ook een geldig attest van de FOD gebruikt worden, op voorwaarde dat hierop in totaal ten minste 7 punten werden toegekend (in alle pijlers samen). Rolstoelgebruikers en blinden dienen deze attesten niet voor te leggen. Vervolgens ontvangen jij en je begeleider een polsbandje waarmee je de attracties via de uitgang of alternatieve ingang kan bezoeken.